Waterbedden

De waterbedden van Stretch-Top System® blinken uit in comfort dankzij een uniek diagonaal rekpatroon in het watermatras. De Stretch-Top System® waterbedden komen in twee typen matrassen; Een comfortabel watermatras met een glad oppervlak of een uniek watermatras met een rekbaar oppervlak.

Het geheim van de goede slaapcomfort in een Stretch-Top System® is de 4D Comfort technologie, bestaand uit een nieuwe en exclusieve 4D-Vinyl waterbedfolie. Het speciale 4D-Vinyl rekt zeer goed in lengte, breedte en diagonaal. Vanwege de uitstekende rekbaarheid van het 4D-Vinyl kent deze ook een langere levensduur dan een conventionele waterbedfolie, vandaar de 4e dimensie: Tijd.

De Stretch-Top systemen zijn in principe geschikt voor elk lichaamstype, door een uitgebreide matrascollectie kunnen alle mogelijk wensen op het gebied van comfort, ondersteuning en stabilisatie worden gedekt. Alle Stretch-Top systemen zijn verkrijgbaar in 6 stabilisatie-niveaus en een optionele bekkenondersteuning. Kroon Slaapsystemen kan u uitstekend adviseren in het Stretch-Top systeem wat perfect bij u past.

Enkele voordelen van het 4D-Vinyl tenopzichte van het conventionele PVC waterbedfolie:

Het 4D-Vinyl is 30% sterker dan de conventionele PVC waterbedfolie bij het testen op breukbelasting. Door de wijze waarop de grondstoffen worden gemengd en het fabricageproces van PCV-pasta tot PVC-folie spelen een grote rol bij het verkrijgen van deze extra sterkte. Een zeer sterke moleculaire binding komt tot stand die slechts onder extreem hoge belasting breekt.

Het 4D-Vinyl is 10% elastischer dan normale PVC-folie, dit komt voornamelijk door gebruik van hoogwaardige (en dus vaak duurdere) grondstoffen. De verhoogde elasticiteit resulteert dat het waterbed zich beter aan het lichaam aanpast.

Weerstaat buigproeven minstens 8 maal langer dan normale PVC-folie waardoor microscopisch kleine breuken veel langer uitblijven. Deze zeer kleine breuken ontstaan op plekken waar het waterbed zich veel moet plooien, de breuken groeien langzaam uit tot grotere scheuren en lekken. Conventioneel PVC waterbedfolie vertoont breuken na 1.3 miljoen herhalingen terwijl het 4D-Vinyl makkelijk meer dan 10 miljoen herhalingen doorstaat.

Door gebruik van hoogwaardige polymere weekmakers, die niet in water oplossen, wordt het 4D-Vinyl zeer duurzaam en blijft het zacht. Normale monomere weekmakers lossen sneller op in water waardoor het conventionele PVC-folie verhardt en slijt. 4D-Vinyl staat dus garant voor een jarenlange constante kwaliteit en comfort.

Het 4D-Vinyl is ook 12% zwaarder dan normale PVC-folie. Dit komt doordat bij productie de grondstoffen onder zeer hoge druk worden vermengd. Door de zeer hoge druk onstaat ook een veel gelijkmatigere kwaliteit van de folie waardoor er geen zwakke plekken meer in het waterbed zitten.

Het 4D-Vinyl is niet zo maar een PVC-folie maar één specieel ontwikkeld voor de waterbeddenmarkt. Ze heeft alle eigenschappen om een duurzaam en kwalitatief product te maken, daarnaast bevat het 4D-Vinyl geen schadelijk stoffen, het is dus in alle opzichten een veel gezonder product.

Quatro Soft-Sider

Een QUATRO® Soft-Sider is een soft-side waterbed uitgerust met een gepatenteerde kunststofprofiel ter ondersteuning van de soft-side omranding. De kern van het concept bestaat uit de speciale kunststofprofiel die samen met de omranding een onvervormbare zijdelingse steun geeft aan de watermatras.

In tegenstelling tot vele klassieke soft-side waterbedden, waarvan de omranding uit enkel schuimdelen bestaat, zal de QUATRO® omranding na verloop van tijd niet uitzakken en behoudt hij steeds zijn strakke vorm.

De QUATRO® Soft-Sider ontleent zijn naam aan de vierdelige constructie: dit is slechts één van de vele eigenschappen die van dit waterbed het handigste, sterkste en meest comfortabele waterbed van de Europese markt maken.

Vanaf de eerste ruwe schets tot en met het laatste details is de QUATRO® Soft-Sider in de R&D–afdeling van TTI Waterbeds ontwikkeld. Meteen vanaf het begin is er rekening gehouden met de factoren die voor een waterbedgebruik belangrijk zijn, zoals: Het niet langer uitzakken vand de omranding, compacte en lichte onderdelen voor vervoer en de modulaire opbouw die zorgt voor het makkelijk kunnen monteren van de onderdelen.

U begrijpt dat de QUATRO® Soft-Sider een hele reeks extra voordelen heeft ten opzichte van de klassieke soft-siders.

Waterbed of Luchtmatras

Een waterbed slaapt fantastisch maar kent enkele minpunten waaronder het gewicht aan water en de benodigde verwarming van het waterbed. Een waterbed kan qua comfort zeer goed vergeleken worden met een luchtgeveerde matras zoals het Viscair® slaapsysteem. Dit luchtgeveerde matras ondersteund het lichaam van de slaper door automatische luchtdrukregeling waardoor het meest optimale slaapcomfort wordt gecreëerd voor de slaper.

Bij Kroon zullen we een op maat gemaakt advies geven voor het slaapsysteem wat het best past bij uw situatie, kom eens langs om vrijblijvend te proefliggen op onze slaapsystemen.